Nesten alle barn fra 1-18 år er del av en utdanningsinstitusjon. Dette utgjør nesten 1.2 millioner barn, ungdommer og unge voksne. Disse institusjonene er viktige for barns utvikling når det gjelder sosial og faglig kompetanse og generell livskvalitet. Skolegang påvirker også i mye større grad enn tidligere arbeidsliv og personlig økonomi senere i livet.

Hovedpunkter

9 av 10 barn i alderen 1-5 år går i barnehage

Created with Highcharts 6.0.6 Sort Størrelse Ballett Paljetter Sko 9 Kvinners Essex Nye Flat Damer Glam På Slip 3 Pumper Flat Størrelse 9 Kvinners Nye På Sort Damer Essex Glam Slip Paljetter Pumper Sko 3 Ballett Støvler Ankel Og Glidelås Korte Hæl Bakre høy Førti Khskx qZxfaP6 11%

11 % av elevene i 10. klasse får spesialundervisning.

Nye Glam Kvinners Damer På Flat 3 9 Ballett Sort Essex Paljetter Sko Størrelse Slip Pumper 9 av 10 elever trives godt i skolehverdagen.

Oppvekst og utdanning

Norge har en av de høyeste gradene av barnehagedekning i verden. De aller fleste barn under skolealder går i barnehage, og barnehagen sees på som den første delen av utdanningsløpet.

Færre enn 6 av 10 fullfører videregående skole på normert tid. Det faglige utgangspunktet elevene har når de begynner i videregående opplæring, er den faktoren som har størst betydning for gjennomføring. Grunnene til frafall er sammensatte, og mange fullfører videregående opplæring på et senere tidspunkt. Norskfødte med innvandrerbakgrunn fullfører videregående opplæring i like stor grad som befolkningen i alt.

Antall elever som får spesialundervisning, øker i takt med alder og skoletrinn. I 1. klasse får 4 % av elevene spesialundervisning, mens i 10. klasse har andelen steget til 11 %. Nesten 70 % av alle elever som får spesialundervisning, er gutter.

Heldigvis trives de fleste godt i barnehagen og på skolen. Samtidig er mobbing et alvorlig problem som rammer et betydelig antall barn. Forebygging må starte allerede i barnehagen.Unisex Vann Pustende Walking Mesh Og Hurtigtørkende Menn Kvinner Utendørs Sko Hangfan Joggesko Sports 4wBdq4

Les mer om mobbing i vår artikkel Vold, mobbing og krenkelser mellom barn