Taoffen Domstol Sko Svart Kvinners Høsten rw0U6rY Taoffen Domstol Sko Svart Kvinners Høsten rw0U6rY Taoffen Domstol Sko Svart Kvinners Høsten rw0U6rY Taoffen Domstol Sko Svart Kvinners Høsten rw0U6rY

Taoffen Domstol Sko Svart Kvinners Høsten rw0U6rY

Kunstnerisk fotografi ved inngangen til det tyvende århundrede

2000
Lerret Sko Kvinners 2900n Svart Oodji Med Gummi Ultra Tå fgStxnwa Kvinner Sorte Av Joggesko Chocolate Lc grunn Tiden Kirsebær Schubar qHwwFxTf
Til 31.12

Fotografiet har i de senere år i større og større grad gjort seg gjeldende i kunstmuseene og galleriene. En av forutsetningene for hva som skjer i dag finner vi i det som skjedde i forholdet mellom fotografi og annen billedkunst ved inngangen til det tyvende århundrede. Enkelte fotografer fant den gang sine forbilder innenfor maleriet og de diskusjoner og de oppfatninger som formet seg om fotografiet som kunstart, har utgjort et grunnlag for hvordan denne debatten er blitt ført helt frem til i dag. Utstillingen "Det maleriske fotografiet" viser en rekke høydepunkter fra periodens europeiske og amerikanske fotografi.

Angkorly Cm Flate Sko Kvinners Knute Slip Flettet Ballett Blå Hæl on Node Mote 1 rqfrHxnt7A

Utstillingen "Det maleriske fotografiet", tar sitt utgangspunkt i fotografier som etterstreber en bestemt malerisk virkning knyttet til samtidige retninger i maleriet som impresjonisme, nyromantikk og symbolismen på 1880-90-tallet. Disse fotografiene fjerner seg fra det å gjengi motiver så naturtro som mulig, som ikke verken streber etter å dokumentere eller illustrere et tema, men som plasserer det personlige uttrykk i fokus. Det er bilder som går bestrebelsene innenfor maleriet til forenkling i retning av dekorative og abstrakte billedvirkninger en høy gang.
Det er ikke minst forenkling og oppløsning av volumer til flater og linjer, som kvalifiserer bildene til å betegnes "maleriske". Utstillingen understreker noe man ofte har oversett: at fotografier i like stor grad som andre billedtyper har sin stilhistorie.
I likhet med hva vi opplever ved utgangen av det tyvende århundrede var man ved utgangen av det 19. århundrede opptatt av stil og motevekslinger og man iscenesatte så vel seg selv som sine omgivelser.
"Det maleriske fotografiet", er arrangert i samarbeid med Norsk museum for fotografi – Preus fotomuseum. Den norske stat kjøpte i 1994 det museet Leif Preus hadde bygd opp i Horten, og er i dag det nasjonale fotomuseet. Museet har som en av sine hovedoppgaver å formidle den kunstneriske del av den fotografiske arv. Utstillingen viser et utvalg på 102 fotografier, blant dem sentrale verk av blant andre Alfred Stieglitz, Edward Steichen, Heinrich Kühn,– som alle teller blant de mest markerte og fremste kunstneriske profiler innen fotografiets historie som kunstart.
Haugar Vestfold Kunstmuseum og Norsk museum for fotografi - Preus fotomuseum ønsker med denne utstillingen å vise at Vestfold har to museer som begge er enestående i sin art – Haugar Vestfold Kunstmuseum gjennom sine flotte utstillingslokaler og Norsk museum for fotografi - Preus fotomuseum gjennom sin samling som er en av de få norske samlinger med et betydelig innslag av kunst av internasjonal betydning.
Sko Kvinners Svart Taoffen Domstol Høsten Taoffen Høsten Sko Svart Domstol Kvinners
Kuratorer:

Jan Åke Petterson
Hær Kvinners Ballett Tpulling Ballett Tpulling Kvinners Hær Grønn Grønn Tpulling q7Wf4nxwdwdirektør Haugar Vestfold Kunstmuseum

Øivind Storm Bjerke
Taoffen Kvinners Svart Høsten Sko Domstol direktør Norsk museum for fotografi - Preus fotomuseum

Foto: Karl Struss, Betty Cumpson, 1923